Ingelill

Ingelill

tisdag 31 januari 2012

I vävstolen

Har varit lite aktivitet här på sistone. En orsak är väl att jag inte håller datorn som högsta prioritet efter en lång arbetsdag framför dylik maskin. Därtill har jag tillbringat flera kvällar i vävstolen. Var lite tveksam till att börja med om jag skulle hänga med på kursen i vår. Likväl efter flera puffar kom jag mej i väg och trivs väldigt bra. År 2010 på hösten väcktes intresset och jag var med på kursen för första gången.

Förra veckans projekt blev en till kär matta till min matt-samling. Denna gång en sovrumsmatta. Nu har jag nästan så det räcker att pryda golvet i en första lägenhet. En stormatta till vardagsrum, trasmattor till kök-hall-extra sovrum och den senaste sovrums-mattan.

Mattan är klar men fortfarande i vävstolen.

Tjusigt mönster.

Ikväll fick jag börja på med ett nytt projekt som inte borde ta många timmar. Det ska bli en papperslöpare i pepparkaksbrunt med svarta ränder. Riktigt rolig och enkel att väva. Färgen säger inte riktigt sant på bilden eftersom pappersbandet är uppblött och inte helt torrt ännu.

Laddar kanske upp några bilder av de färdiga projekten från tidigare kurs nångång. Jag tänker ännu i vår väva en pläd och två löpare i olika färger och mönster. Nöjsammast är att få se resultaten. Och naturligtvis att få använda dem en dag.

torsdag 19 januari 2012

Vardag

Passade på att tillbringa min sköna lediga torsdag i köket. Resultatet blev två långpannor: succékaka och choklad-kolatårta, drömtårta och kinuskimuffins. Plus efterrätt - efter jul kommer påsk, sägs det, så jag grejade ihop pasha till kvällsvard. Jättegott!


Som pricken över i:et hade första numret av M:s julklapp till mej hittat fram till vår postlåda idag. En glad överraskning. Nu väntar inspirerande läsning och senare ikväll barnpassning hos systers. Förhoppningsvis får jag träffa M också. Mysiga vardag!

tisdag 17 januari 2012

Gammal trälåda




Råkade ut för ett önskat objekt igår. Efter att jag skurat bort det mesta av smutsen blev den riktigt prydlig. Perfekt som tidningsställ, vedlåda eller dylikt.

torsdag 12 januari 2012

Vitmålat furuskåp





Detta fynd kommer också från Piteå i Sverige. Skåpet var omålat furu men jag ville ha det i vitt så jag fixade färgen. Knopparna byttes ut till en mer passande sort och jag hittade min favorit på Lundagård. Min skattkammare är full av föremål runtom väggarna, kommande kap får lov att stå mitt på golvet.

måndag 9 januari 2012

Mamma-pappa-barn

Förut var vi den fulltaliga familjen mamma-pappa-flicka-pojke. I morse begav sej lillebror till det militära och kvar är bara mamma-pappa-barn. Barnet, (som hunnit bli hela 23-år) hade drömt om att vid detta tillfälle också själv vara utflugen. Liksom de övriga större barna. Men drömmen förblev en dröm. Känns lite vemodigt och barnet vägrar fatta sanningen. Ensamhet, vinter, mörkt, kallt. Det som tidigare tillfredsställde barnet lockar inte längre. Snölekar hör till det förflutna. Vad ska barnet nu göra i dag och i morgon och...

Drömmer vidare på samma tema...den alldeles egna kompletta familjen, mamma-pappa-barn där barnet förhoppningsvis fått byta roll.

tisdag 3 januari 2012

Torka med stil

Jag upptäckte en intressant artikel på ÖT före julen om hemstickade disktrasor. Tänkte genast att det måste jag pröva. De är stickade av bomullsgarn med bambublandning dvs. trasorna är ekologiska och har antibakteriella egenskaper. Tvättas i tvättmaskin och blir enligt artikeln bara bättre och bättre ju mer de tvättas. Det försäkrandet kan jag tyvärr inte kommentera eftersom mina trasor ej är i bruk ännu.

Förmodligen ska de inom kort komma till användning i mammas kök. Därtill ämnar jag sticka på lager så att jag kan nyttja dem i mitt eget drömkök. Vem vet, kanske de kan bli små presenter till nära och kära om jag har energi kvar efteråt.


Den svarta är stickad med rätstickning och dubbelt bomullsgarn medan den gråa stickas med moss-stickning. Pröva gärna du med!