Ingelill

Ingelill

lördag 25 februari 2012

Farmors fina munkabälte

Påbörjade idag ett nytt väv-projekt, en löpare i mönstret "farmors fina munkabälte". Ett verkligt fint mönster i mina favoritfärger. Har tänkt mej gardiner i drömköket precis i samma färger. Jättekul att väva, men det krävs försiktighet. Jag har svårt att få fina kanter eftersom materialet blir så spänt och spännaren vill slita sönder de tunna trådarna. Har nog redan fått en del trådar att gå av. Håll tummarna!

En hel armé

Hänt sen senast. För en vecka sen besökte vi lillebror i Dragsvik. Fy vad lång väg det var dit. Tycker synd om de som måste åka den två gånger i veckan. Jag skulle inte lida så värst mycket om jag kunde stanna varje gång jag ser en "kirppis"-skylt. Ressällskapet tyckte visst inte att vi skulle stanna på vägen hela dan, och därför blev det inte stopp trots att jag reagerade varje gång jag fick syn på en skylt.

Jag har alltid gillat de stiligt klädda militärpojkarna. Under denna lördag fick jag se dem i hundratal. Långa rader så långt ögat nådde. Lär få se de tilldragande kläderna hemma hos oss också ett bra tag framöver. Lillebror kommer att tjäna fosterlandet ett helt år.




lördag 11 februari 2012

Loppisfynd

Jag gillar loppisar. Och helst bör jag få tag på något också. Annars är det ingen mening med det hela, då kunde jag lika gärna vara hemma. Idag var jag och M till Vasa. Vi gick på HELA FYRA lopptorg utan gnäll. Helt otroligt! Dessutom var de rätt stora alla fyra. Egentligen tycker vi båda om att strosa runt på loppisar, vilket jag är jätteglad över. Nämnas bör dock att han tycker att det jag tittar på är skräp och jag i min tur tycker att det han visar intresse för bara är skrot. Nåja, båda är nöjda och belåtna och det är det viktiga.


Lådor i alla färger och former är jag svag för. De ursnygga barnaskorna i läder blev jag genast förtjust i och var tvungen att köpa. Några böcker, på bilden en gammal psalmbok, en söt liten läderväska och ett pärlarmband kunde jag inte heller motstå. På bilden saknas också lite babykläder till systers lille Enok. Det som är så bra med loppisar är prisen på prylarna. En kasse kap behöver inte alls kosta en hel förmögenhet. Annat är det om man besökt klädbutiken.

Trevlig helg!

fredag 10 februari 2012

Vacker pläd

Denna veckas nya projekt är en pläd i naturens egna färger: brunt, beige och naturvitt. Funderar på att låta den ruggas. Kan lägga en bild på hur den blev sen isåfall. Enligt de som prövat både och så används de ruggade filtarna mest eftersom de blir så varma och sköna. Och det är just en sån jag vill ha. Varm och skön.




onsdag 8 februari 2012

Mitt jobb


Vårt nya fina kontor. Hit flyttade vi i maj 2011. Innan det var mormor och morfars gamla ladugård ombyggt till kontor. Nya kontoret rymmer många kontorsrum, stort kafferum och konferensrum. Bakom huset är en skild flygel, men det syns inte på bilden. För den som inte vet så är vi nu hos Sundströms i Lepplax. Ägarna är mina morbröder, och till våren har jag jobbat fem år här. (om jag är riktigt exakt ännu längre, eftersom jag har fungerat som städare i tidiga ungdomsår)


Mitt arbetsrum. Så här tomt bord är det aldrig när jag jobbar. Jag är en ordningsmänska som inte vill möta ett överfullt bord när jag kommer nästa dag. Därför plockar jag undan när jag slutar för dagen. Nästa dag påbörjas med rent bord:)

Ja, vad gör jag då om dagarna? Sköter rapportering av fordonens arbetstimmar samt inköpreskontra, fakturerar och däremellan allt från halartvätt till inköp av diverse grejer och sköter kaffemaskinen. Det finns massor av småspring när man ska passa upp en massa arbetskarlar. Kan tilläggas att vi är 4 damer och ca 60 män på mitt jobb!

lördag 4 februari 2012

Handmade by Ingelill




Dessa är gjorda under min första vävkurs. Trasmattorna och stormattan går i ungefär samma färgtoner. En "julig" löpare och en ripslöpare försökte jag mej också på. Och till slut den gråa mönstrade pläden som jag värmer mej under kyliga vinterdagar som dessa. Jag ber om ursäkt för alla skrynklor. Det är märken av förvaring i påsar och skåp.

Tack

Tack till alla som kikat in till mej och tack för alla kommentarer tills nu. Jag gläds över hälsningarna. Den som inte ännu lämnat någon hälsning, får väldigt gärna säja sitt hej här. Då vet jag vem ni är. Jag är lika nyfiken som ni :)

Har medvetet gjort det valet att publicera det som gör mej glad i livet. Det jobbiga och tråkiga tycker jag passar bättre i öga-mot-öga situationer. Det känns lite mera personligt. Detta med tanke på att den som kikar in här kan få den uppfattning att: vilket härligt liv hon har. Visserligen har jag solskensdagar. Men som alla andra har jag moln strött därpå som skymmer solskenet ibland. Jag är just den som hemskt fort tänker om andra precis det samma: VILKET ENKELT OCH HÄRLIGT LIV den eller den personen har. Trots att jag bara ser det som är på ytan. Ju mer vi umgås och lär känna en annan människa möter vi detsamma, fastän det kan vara moln av olika slag. Låt oss tacka Gud för både solsken och moln.


"Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp." Jer. 29:11

onsdag 1 februari 2012

Goda kakrecept

En bak-glad lepplaxbo bad mej lämna recept på kakorna jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det vill jag gärna göra. Recepten påminner rätt mycket om varann. Min favorit är helt klart svärmors recept på succékaka. Den är kladdig och jättesöt! Jag vågar inte riktigt sätta så mkt socker som det står i receptet.

Succékaka

400 gr smör
6 dl socker
4 ägg
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa socker och ägg.
Tillsätt smöret och de övriga ingredienserna.
Grädda i 175 grader 25-30 minuter.

Glasyr:
150 gr smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 msk sirap
4 1/2 msk grädde
2 msk kakao

Rör ihop alla ingredienser i en kastrull
och låt koka ca 10-15 minuter.
Bred på kakan och strö över kokosflingor.


Choklad- och kolatårta
(2 satser till långpanna)

200 gr smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Smält smöret. Vispa socker och ägg.
Rör ner de torra ingredienserna
och till sist det smältade smöret.
Grädda i 175 grader ca 25 minuter.

Kolakräm: (1 sats räcker)

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk sirap
100 gr mörkchoklad
75 gr smör

Blanda allt utom smöret. Koka ihop
tills det tjocknar ca 20-30 minuter.
Rör ner smöret - svalna och bred på kakan.

För den som inte vet vad man gör med de nygräddade kakorna kan jag citera budskapet på gamla salta nötter-påsen. Det var nånting i stil med: avnjut på tu man hand eller i gott sällskap:)