Ingelill

Ingelill

måndag 30 juli 2012

Bostadsmässan 2012

Det vackraste soffbordet.

Fin tapet.

Somrig sittplats av gamla lastpallar.

En av favoriterna.

Höghus i pastellfärger.

Läcker sänggavel.
Detaljer.



















Vi bevistade bostadsmässan i fredags för tredje året i rad. Kan bara konstatera att det inte varit brist på sommarvärme just de dagar vi besökt mässan. För två år sen i Kuopio steg temperaturen upp emot 35 grader. Finfint med sommarvärme bara man begriper att ta ett dopp alltemellanåt.

Det var inredningstips och detaljer som jag fikade efter. Husen på årets mässa gick i alla möjliga färger. De flesta husen föll mej inte i smaken men nöjsamt var det ändå att vandra runt och spana. Jag förväntade mej att "Lantti-talo" skulle vara något för en "lanttis" men där var ungefär likadant som i de andra husen. Nytt och inte så nött. Men man måste ju inte gilla ett helt hus för att trivas. (Gissar att det inte finns något perfekt hem.) Kul avslutning på semesterfirandet, bortsett från bilkrocken. Lyckligt nog skadades endast bilen. 

tisdag 24 juli 2012

Semesterfirare

Semestern lider mot sitt slut även denna gång. Själv är jag inte alls redo att återvända. Däremot tror jag att plånboken kommer att få det bäst så. Jag är svag för att springa runt och fynda på lediga dagar och slantar yr hit och dit. Jag har varvat loppisar i stan, Kokkola och Vasa plus loppisrace:at i Terjärv och Jeppo. Gammaldags torg kan man inte heller missa. Resten av tiden har gått åt byggandet och målandet.

Mjölkhinken fyndades i Terjärv och tråget på Eva&Adam i Vasa.

Kaffeservice från SPR loppis i Vasa. 

Klocka från Gammaldagstorg.

onsdag 11 juli 2012

Juliklapp

M:s året runt julklapp kunde inte komma lägligare...


Semester

Man blir lycklig av blotta tanken på ordet semester. Det innebär så mycket roligt. Har bestämt mej för att unna mej själv lata dagar till att börja med. De två första dagarna har passerat varvat med villaliv (regnet till trots), loppisar, kvällstorg och shopping. Har laddat upp med ett nummer Hus&Hem samt Drömhem&trädgård plus tre bokfynd, bl.a. Karen Kingsburys bok Den gudomlige.

Semestern räddad.

Fat och kanna. Fynd från kvällstorg.

Jag hade gett mej löftet att få köpa ett par ordentliga löpskor under semestern. Har inte tidigare ägt några. Så sneda fötter som jag har blir det verk här och verk där med vanliga skor. Nu ligger dessa oanvända i skolådan. Kanske jag ännu hinner ta en tur mellan skurarna idag. Gissar att bakning hör till dagens program. Det hör regniga dagar till.
I väntan på torrare vägar.