Ingelill

Ingelill

måndag 20 augusti 2012

Juthbacka-inköp

Sommarens största tillställning som gjord för att fynda besöktes i fredags. Efter ca fyra timmars vandrande på området värkte det ordentligt i benen. (Gratis motion på köpet) Som för det mesta kom jag inte hem med några storkap, utan lät mej nöjas med några smågrejer.


Emaljfatet lär ha varit en självklar pryl som fanns med i moderskapsförpackningen till dåtidens mödrar. Konstaterade att det inte finns bara bortskämda ungar numera. Om vi jämför förhållandena förut med idag när man kan tvätta/bada barnen under rinnande varmt vatten så tänker jag att alla mammor kanske kunde kalla sej lyx-hustrur. Rätta mej den som protesterar.

First aid asken fann jag bland Lovisas bod godbitar.


Äntligen upphittade jag ett efterlängtat fat som passar perfekt för småkakor, Arabias "Suomen kukka". Gräddsnäckan blev som pricken över i:et. Längtar efter att få bjuda upp till fest.

lördag 4 augusti 2012

Stegen

Jag har önskat mej en stege "som alla andra har" så jag stannade till på hemväg från jobbet här om dagen när farbror Bjarne var ute. Fyra stycken obehövliga höstörar blev mina. Sen blev det att ta fram såg, hammare och borrmaskin. Lite hjälp fick jag men det mesta fixades själv.




































torsdag 2 augusti 2012

Blåbärsskörd



Jag tog med mej tre av "de elva små trollen" ut till skogs igår. Vi planerade att först plocka bär och sedan åka till villan och bada. Kvällens höjdpunkt var hemligheten som vi sparade till sist. Den lilla med rosa kommenterade då och då att hon är nog nöjd nu. "Ingela e tö nöjd na ennu, jag e RIIKTI nöjd." (för att om möjligt påskynda beslutet att avsluta bärplockningen.) Efter två timmar gav vi oss. Skörden blev kanske inte så riklig som vi hoppats, men det berodde delvis på dåligt ställe. Hemligheten var happy meal och jag instämmer i pojkarnas bedömning av kvällen att den var kul!