Ingelill

Ingelill

måndag 23 december 2013

lördag 21 december 2013

Barnvagn och graviditetsklåda

En läsare önskade få se vår nyinköpta barnvagn på bild. Det lovade jag visa. Färgen ändrade när vi väl fick se den. Eller rättare sagt var det tygkvalitéten som avgjorde. Vi hade tänkt oss en mörkgrå variant. Det blev den här som utgår från svart, "black denim". Ränderna är bruna. Stommen med stora hjul var min favorit som jag skådat ut redan länge. Trots våra delade åsikter fick jag den. Nu väntar jag på att få ta åkturer med vagnen:)



 
Graviditetsåkomman i form av en massa kliande på benen och armarna håller på att ta kål på mej. Det startade för cirka två veckor sen när jag var i vecka 31. Trots att jag kommer i säng i tid får jag ligga vaken och "klia, klia, klia"... Har atopisk hy och allergier sedan tidigare så jag är van att klia. Det här är i alla fall avskyvärt. Levervärden visade inte något avvikande. För det får jag vara nöjd. Råd och tips om vad som hjälper tages emot med tacksamhet! Har provat med olika salvor och olivolja. Det lindrar aningen men alltför lite.   

måndag 16 december 2013

Julkänslor

Vi har redan passerat den TREDJE advent och julhelgen närmar sej med stormsteg. Gärna kunde snön som inte riktigt vet om den ska ligga kvar få bestämma sej. Men som tidigare år får vi bara se, tacka och ta emot oberoende det blir en vit jul eller ej. Jag har glatt mej åt ett antal lediga semesterdagar nu i advent. Fastän sysselsättning har funnits i mängd och massor på hemmafronten har jag ändå hunnit med ett par extra mysiga dagar. Sovmorgon, promenad, glögg i soffan, Sani-Fani besök med gubben, julshopping, förberedelser inför bebisen mm. En hel del klåda kvällstid har dock den senaste veckan plågat mej och nu väntar jag på svar. Ev. för höga levervärden. Nu återstår endast 10 arbetsdagar innan min mammaledighet tar vid. Om allt går bra bara... vilket vi innerligt önskar.

Hade inte fått bekräftat om jag fick lov att ha någon julgran hos oss i år. Beslutade dock själv att vi ska ha en och tog saken i egna händer. Frågade lov av far att få gå i hans skog och skaffa en liten en. Så förra veckan en kväll när gubben kom hem hade vi en gran på plats i vardagsrummet. Och jag lovade ingen återvändo med den. Dessutom satte jag in önskemål om att nästa ställe vi bor på ska ha skog så man fritt får använda sej av naturens goda.
 
Idag är en av de stora dagarna i livet. Vi ska nämligen åka iväg till Ylivieska när gubben kommer hem och köpa en egen efterlängtad barnvagn. Kan inte riktigt fatta att det är sant, att det verkligen växer en liten i mej som inom inte alltför lång tid kommer att ligga i min famn. Vi ber Gud att allt ska gå vägen!
 

 
 
 
 
Jag höll före att den som har en make i huset som jobbar med svin hela dagarna helt klart var i behov av en julgris. Nu står den snällt och sneglar på oss i hallen.