Ingelill

Ingelill

fredag 20 september 2013

Höstsemester i Lofoten

Jag fick möjlighet att tillsammans med min älskade make tillbringa den gångna veckan i Norge. Vi, framförallt gubben föredrar bilresor vilket resulterade i 2590 kilometers bilsittande. Startade i söndags och var hemma igen igår kväll. Vi sov två nätter på svenska sidan och två ute på Lofoten. Efter ett par billigare alternativ smakade sköna hotellnätter utomordentligt.
 
Vi fick ta del av Norges storslagna natur med en hel del mäktiga fjäll och fjordar. Som alltid ljuger fotona speciellt när det gäller naturlandskap. Verkligheten bör beskådas med egna ögon. Vädret var perfekt dvs mestadels sol och värme, som mest upp till 19 grader. Ute på Lofoten blåser det ofta och det fick vi också smaka på.
 
På återresan hade vi som tidsfördriv hittat på att räkna hur många tunnlar och broar vi passerade ute på öarna. Tunnlarna räckte till hela 20 stycken av vilka den längsta var 6,4 km. Broarna åter blev över 25 med den längsta 1,4 km. Dessa gav till att börja med en hel del obehagskänslor med alla "Tänk om..." Vi hann också med ett överraskningsbesök hos mina föräldrars bekanta. Där blev vi väl mottagna om än de blev en aning chockerade. Med dem bevistade vi Kvitfors kapell. Väl hemma igen får vi försöka få ordning på torpet innan vi återgår till vardagslivet på måndag!
 
 
 
 


 



Lofotens hovedstad, Svolvaer.




Gravid i vecka 20.


 
 

 
Längsta bron.
 
 
Lammtofflor åt bebisen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina natur bilder. Å vacker bild på dig. :) H.Pamela

lepplaxbo sa...

Jaa, noo blir man jo liiti avundsjuk tå int man sjölv hinda vara så läng på norsk sido så vi rikti hinda sii naa! Men kanske tillfälle kommer än.. Hövosaken et ni hadd en skön "semester"rejso å fik lada batterie liiti! :)

Mamsell Lufolk sa...

Ojojoj, va mäktigt och fint! Jag å vill ti Norge nu. :)