Ingelill

Ingelill

tisdag 29 maj 2012

Chokladrutor med maräng

Gårdagen gick i bakandets tecken. Vispade ihop chokladrutor med maräng och fröknäckebröd. Jag som inte får äta vete kunde tyvärr bara smaka av det senare. Och jag som älskar kakor. Hann också med övriga hemsysslor som mangla lakan, hänga tvätt osv. Och senare på kvällen motion. Först en promenadrunda med vänner och sen måndagslänk med systrarna. Lämnar recept på marängkakorna ifall nån är baksugen.
Chokladrutor med maräng
Botten: ( jag burkar laga 1 1/2 sats botten)
200 gr smör 2 dl socker 3 äggulor 3 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl kakao 2 tsk bakpulver
Maräng:
4 äggvitor 3 dl socker
Garnering: (lämna bort om du vill)
1 1/2 dl grovt hackad mandel
1 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna i smeten. 2 Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen. 3 Bred eller tryck ut smeten i en långpanna. 4 Gör marängen: vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet. 5 Bred marängen över chokladsmeten. 6 Strö mandeln över marängen. Grädda ca 20 minuter. Låt svalna innan den skärs i rutor.

1 kommentar:

Mamsell Lufolk sa...

Oj, va läcker marängkako sir ut. Måst absolut testas.