Ingelill

Ingelill

lördag 29 september 2012

Borgå

Jag fick chansen att ha en vecka höst-semester. Har hunnit en hel del som annars skulle bli ogjort. På måndag var jag tillsammans med systra nr 1 och barnen på höstvandring i Holmskogarna. En byggdag och sen en rolig resa med min väninna till Borgå. Önskade mej dit redan i somras men det blev inte av.

Gamla stan i Borgå var en fin upplevelse. När man vandrar på kullerstensgatorna och i de minimala affärerna tror man sej vara några årtionden bakåt i tiden. Staden är rätt bevarad så att säga. I de flesta affärerna finns gamla vackra kakelugnar och fina köpdiskar. Skillnaden ligger i varorna som till största delen består av presentartiklar.

Cafeét på Runebergsgatan var en sevärdhet i sej. Har aldrig sett på maken hur mycket godbitar som kan finnas på ett och samma ställe. Tyvärr lämnade kameran i bilen. Vi gick på många lopptorg och hann med ett besök till Brunbergs chokladfabriksbutik. Andra kvällen kom vi oss till simhallen. Skönt att få vara en i mängden, det fick oss att ha kul med rutschbanan:) På fredagen gick vi på Ideapark i Tammerfors. Några väldiga loppisfynd gjorde vi inte denhär gången men det var en minnesrik resa!

Vy över Gamla stan.

Borgå domkyrka.

Vackra små hus.

Skafferi butiken.

Sjöbodar nere vid ån i Gamla stan.

En riktig höstbil.

Vårt härbärge Marian pieni majatalo.
Där blev vi bjudna på morgonmål i 
en mysig kvist med långbord.

Porvoon Wanha Rautakauppa. 
Massor med fina prylar.

Fynd.
Gammal hästsko tillverkad vid Borgå hästskofabrik.


Dukar (uppe) och
gardinstyg (nere, fyndat på loppis).


Durkslag i emalj (loppisfynd) och stämpel.

Kort med älsklingsmotiv, barn.
Resenärens Borgå

1 kommentar:

Mamsell Lufolk sa...

Så mytchi fint i ejtt å sama inlägg! :)